"Echt is leuker dan Perfect. Echt ís Perfect!"

Ik geloof in écht

Ik hou van gezellig

Sandra Stokmans van Sandra Stokmans Fotografie, Reisfotografie

Ik vind reizen leuk en interessant

En ben af en toe een beetje gek...

mijn verhaal

Ik ben een documentaire fotograaf. Mijn 17 jaar business ervaring geeft mij een gevoel bij de zakelijke dynamiek, ‘wanneer-wel’ en ‘wanneer-niet’ momenten, de serieuze noten en natuurlijk ook de humor! En ik vind het heerlijk om tussen en met professionals te zijn.

Dit ben ik hangend aan de autodeur tijdens een picknick ergens in Perú.
Dit ben ik hangend aan de autodeur tijdens een picknick ergens in Perú.

"Ik leg jou vast zodat je het NU later niet vergeet"

Mijn leven kenmerkt zich in reizen (=in buitenland wonen) en fotografie. Mijn hele jeugd heb ik in derde wereld landen gewoond. Peru. Indonesië. Bangladesh. Ik denk dat ik daardoor iemand ben die zich makkelijk aanpast of makkelijk assimileert. In mijn vorige baan (detachering als projectmanager) werd er vaak gedacht dat ik al maanden ergens rondliep, en dan was het in werkelijkheid, maar een week of twee.

 

Mijn vader fotografeerde veel. Hij maakte de mooiste foto's van de plekken en mensen waar wij gewoond hebben. Door zijn foto's kan ik nog een aantal gebeurtenissen van vroeger herinneren. Op mijn achttiende had ik genoeg gespaard om een eigen fototoestel kopen, en ik ben niet meer gestopt met fotograferen. Zeker toen ik kinderen kreeg werd het fotograferen van hen belangrijk voor mij. Hun toekomstige herinneringen. En ik wil niets vergeten. Ik wil het mij, later, kunnen herinneren zoals het nu is.

Ben je klaar voor foto's die je helpen je bedrijf te versterken?

Ik voel mij snel thuis

Ik ben als projectmanager gaan werken, na mijn studie en de lerarenopleiding Spaans, want het was niet makkelijk om een baan te vinden in het onderwijs. De IT kwam toen heel erg in opkomst, en toen ik mijn pijlen daarop ging richten had ik binnen twee weken een baan bij PinkElephant als projectmanager.

 

Na een superleuke tijd (zo'n 10 jaar) daar ben ik gaan werken bij de ICT organisatie van de Politie ook als projectmanager. En na nog zo'n tien jaar heb ik mijn baan opgezegd en ben fulltime aan het fotograferen geslagen voor bedrijven en gezinnen!

Wanneer ik evenementen fotografeer merk ik dat ik mij thuis voel. Ik ken die wereld, die zakelijke wereld. Ik snap wat er gezegd of verteld wordt. Ik voel aan wie de belangrijke sprekers zijn, de momenten die van belang zijn.

 

Foto's maken voor bedrijven, voor jou als ondernemer vind ik leuk omdat ik mee kan denken met de klant, met jou. Niets leukers dan inleven in de gebruiker van je website en proberen mooie beelden te maken die gaan bijdragen aan een hogere conversie van je website, en meer dus klanten. Wil jij dat ook, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Mijn team

Mijn 'drang' en liefde om mensen te begeleiden zet ik in, naast de opleidingen en mentorships die ik aanbied via Het Echte Leven Fotograferen, bij het werken met stagiaires, zoals Marijke.

Portret foto-Nick-Stage-lopen-Sandra-Stokmans-Fotografie-SSZ_8004-2000px

Nick

Nick is 20 jaar oud en zit in het tweede leerjaar van zijn fotografie opleiding niveau 4 in Ede.  In het dagelijks leven vindt hij het erg leuk om op pad te gaan met zijn camera. Voor school moet hij 20 weken stagelopen. Hij ging opzoek en kwam terecht op de website van Sandra Stokmans. Hij wist het meteen. De kwaliteit van de foto’s en de verhalen die ze vastlegt vond hij mooi. Hij denkt “de manier van foto’s maken zoals compositie en momenten” te kunnen leren van Sandra. Voor de rest is hij veel te vinden achter zijn computer en buiten op de scooter!

hartstikke leuk mens

Sandra is creatief, perfectionistisch, een harde werker en is in staat de wens van de klant te vertalen naar een pakken beeld. Daarnaast is het gewoon een hartstikke leuk mens.

Thijs
Ondernemer

Subtiel aanwezig

Je bent subtiel aanwezig, hebt passie voor je werk en inlevingsvermogen voor het vak van je opdrachtgever. En je bent ook nog eens prettig gezelschap. Dank je wel, Sandra!

Stefan Pitlo
Directeur IM Duurzaam BV

Uit mijn persoonlijk magazine

Ik leg jouw alledaagse ongemerkte momenten vast,

zodat ze een blijvende herinnering voor je vormen

En daarvoor heb ik, naast alle lieve en onroerende reacties na mijn sessies ookal een aantal mooie awards mogen ontvangen. Megatrots ben ik op de foto vanuit mijn Hartekind Project -de foto van Baby Kay "De nasleep van de geboorte van een kind: een kind met een aangeboren hartafwijking en de impact hiervan op een vader."- die twee mooi awards heeft gekregen, waarvan een 1ste plek bij een International Fotofestival Focus on the Story (Washington DC).

Afspreken voor thee, koffie of ander drankje? Klaar om te boeken? Neem contact met mij op!

Ik ben werkzaam als (freelance) fotograaf Utrecht, Maarssen, Tienhoven (Stichtse Vecht), maar maak ook heel graag fotoreportages op locatie rondom Utrecht, Breukelen, Loosdrecht, Maartensdijk, Bilthoven, Hilversum, Bussum, Naarden, Amersfoort, Huizen, Almere, Weesp, Amsterdam, Abcoude, Nieuwegein, Zeist, Soest, Loenen, Blaricum, Nederhorst den Berg ... en de rest van Nederland.

Stage lopen?

Deze stagiaires zijn je voorgegaan

Portretfotografie-portretfotograaf-Utrecht-Maarssen-stagiaire-Marijke-Sandra-Stokmans-Fotografie-SSZ_0691

Marijke

Marijke is 22 jaar en zit in haar laatste jaar van de opleiding fotografie aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, in Apeldoorn.  “Graag wil ik verder in de documentairefotografie, het juiste moment zien vast te leggen en hier sluit Sandra’s manier van fotograferen goed bij aan. Ook denk ik bij Sandra meer te kunnen leren over het hebben van een eigen bedrijf in de fotografie, en wat hier allemaal bij komt kijken.” Verder vindt Marijke het ook heerlijk om te lezen of wat te gaan doen met vrienden.

Portretfoto-profielfoto-stagiaire-Ramon-bij-Sandra-Stokmans-Fotografie-SSF_4237

Ramon

Ramon is 21 jaar en zit in het tweede leerjaar van de opleiding fotografie in Ede. Hij zich wilde verdiepen in documentaire fotografie. De Day in the Life-aanpak trok hem aan en bij het zien van Sandra's foto's heeft hij haar direct een mail gestuurd. Hij vond "de momenten heel erg sterk" en wilde kijken wat hij daarvan kan inzetten voor zijn straatfotografie. Ook wilde hij heel graag een beter idee krijgen hoe het is om zelfstandige ondernemer te zijn. Verder vindt Ramon het leuk om YouTube filmpjes maken over fotografie.

Portret-Jolijn-Lemstra-door-Sandra-Stokmans-Fotografie_SSF4454

Jolijn

Jolijn is 19 jaar en zit in haar laatste leerjaar van de opleiding fotografie in Ede. Ze heeft al een eigen bedrijf in de paardenfotografie maar wil ook graag meer leren over hoe je nou de beste momenten kan vastleggen op beeld bij mensen. Ook wil ze meer leren wat er nou allemaal bij een eigen bedrijf komt kijken. Ze kwam uit bij Sandra. Naast fotograferen vind Jolijn het ook heerlijk om bij haar eigen verzorgpony te zijn of met vrienden wat te gaan doen.

Portret-fotografie-Maarssen-Fenne-stagiaire-Sandra-Stokmans-Fotografie_DSF5579

Fenne

Fenne is 21 jaar en zit in het tweede leerjaar van de opleiding fotografie in Heerlen. In het dagelijks leven vind ze het leuk om met haar vriendinnen een terrasje te pakken. Ook vindt ze reizen heel erg leuk, maar dat is nu moeilijk door de corona. Ze houdt zich op dit moment veel bezig met portret fotografie. Ook wil ze veel meer leren om echte momenten vast te leggen en daarom heeft ze voor Sandra gekozen.

Portretfotografie-portretfotograaf-Utrecht-Maarssen-stagiaire-Sharallya-Sandra-Stokmans-Fotografie_SSF1857

Sharallya

Sharallya is 17 en zit in haar 2de jaar op de Fotovakschool in Apeldoorn. Haar eerste stage wilde ze lopen bij een documentaire fotograaf. Ze kwam uit bij Sandra, "omdat Sandra heel mooi het verhaal kan vastleggen. Ze ziet echt waar het omgaat; het is niet zomaar een 'kiekje' wat Sandra maakt". Sharallya is verder een ex-danser, chocolade addict, natuurliefhebber!