Gebruikersrecht / Commerciële licenties

Onderstaande tarieven zijn opgesteld op basis van de tarieven Pictoright.

 

Bij publicatie

Bij publicatie van foto's van Sandra Stokmans in welk medium dan ook of op welke wijze dan ook, is bronsvermelding verplicht. Tenzij hier de rechten voor zijn afgekocht. Deze dient te zijn: Fotografie of Foto: Sandra Stokmans - www.sandrastokmans.nl (voor website incl. hyperlink), en op social media mij taggen, dan kan ik het ook weer delen.

 

Voorwaarden

  • Het gebruik van foto's kan niet worden doorgegeven, doorverkocht of worden overgedragen aan derden.
  • Bij inbreuk op gebruikersvoorwaarden zal een tarief van minimaal het drievoudige van het normale tarief in rekening worden gebracht, met minimum van € 185 excl. BTW.
  • Bij het gebruik van beelden waarop het portretrecht rust kan rechten van derden rusten. Voor zover voor de publicatie hiervan toestemming van derden is vereist, is dat de taak van de opdrachtgever om hiervoor toestemming te verkrijgen van geportretteerden, zelfs van locaties.

 

Gebruikersrecht wat betekent dat?

Soms krijg ik de vraag "wij willen de volledige rechten afkopen". Wat er meestal bedoeld wordt is dat ze de foto's voor onbepaalde tijd en onbeperkt gebruik willen gebruiken omdat ze vaak van te voren nog niet precies weten waar ze de foto precies voor gaan inzetten.

Wanneer je bedoelt dat je 'een overdracht van rechten of afkoop van de rechten' wilt dan zou ik de complete auteursrechten op mijn beeld uit handen geven. Daar zou dan ook navenant voor betaald moeten worden.

Wanneer je bedoelt 'het krijgen van een onbeperkte licentie' dan blijf ik zelf eigenaar van de (auteurs)rechten van het beeld en geef ik jou (als opdrachtgever) onbeperkt toestemming om mijn beeld te gebruiken. Hiermee 'koop' je dus de (al dan niet tijdelijke) gebruikersrechten van mijn beeld.

Als maker heb en houd ik altijd het auteursrecht van mijn beeld in handen.

OP ALLE FOTOS OP DEZE WEBSITE BERUST COPYRIGHT
VAN SANDRA STOKMANS FOTOGRAFIE

Tarief voor eenmalig commercieel gebruik

Alleen online gebruik*

€ 85,- excl. btw
per foto voor online gebruik
(1200-1800px)

Drukwerk tot A4 formaat*

€ 150,- excl. btw
per foto drukwerk tot A4 formaat** (20x30cm, 3500px, 300dpi, incl. online variant) + online gebruik

Toeslag onbepaald & onbeperkt gebruik

toeslag 100%

Toeslag onbepaalde tijd & onbeperkt exclusief gebruik

toeslag 200%

Exclusief: gebruik fotograaf voor promotie materiaal/website/wedstrijden

Reclame & Advertentie doeleinden

Toeslag afhankelijk van medium, oplage en bekendheid van publicatie. Zie hieronder.

Ik lever kosteloos de gewenste online verhouding/formaat aan

Wat betreft de online versie, wanneer je een andere uitsnede -welke afmeting/verhouding in pixels- nodig kun je dat mij altijd even vragen. Beter om in het RAW bestand iets te snijden of aan te passen dan in een jpg bestand die je nu krijgt (want dat kan de kwaliteit behoorlijk aantasten). Ik lever dat kosteloos aan. Ik vind het belangrijk dat de foto’s goed en mooi tot hun recht komen waar ze ook voor gebruikt worden. Dus mochten er vragen over zijn, kun jij of de webbouwer altijd contact met mij opnemen.

* Voor blog op website, persberichten, gebruik foto's in boek- e/o magazine, artikel, overige publicaties geldt: inclusief naamsvermelding.

** Redactionele (gedrukte) pagina's gericht op het publiek is tarifering afhankelijk van aantal oplages. Betreft geen advertenties. Bovenstaande tarifering start met oplage t/m 1.000.

** Mocht je de foto’s nog groter nodig hebben en voor andere commerciële doeleinden dan gelden andere tarieven gebaseerd op het medium, oplage en zichtbaarheid/bekendheid van publicatie.

Tarief voor communicatie-uitingen op grote vlakken

Licentie voor eenmalig gebruik per foto voor communicatie-uitingen op grote vlakken zoals banners, beursdecors, etalages, billboards, muren, tentoonstellingen. Gebruikersduur maximaal 1 jaar. Ook geldig bij meerdere reproducties op 1 vlak.

t/m 1m2

€ 350 excl. btw

t/m 3m2

€ 500 excl. btw

t/m 5m2

€ 850 excl. btw

Tarief voor advertenties

Gebruik van foto's in advertenties van (periodieke) bladen. Uitgaande van A4 (20x30cm print) formaat, 3500px, 300dpi. De looptijd maximaal 1 jaar. Uitgezonderd gebruik op televisie en internet

Internationaal

€ 4500-8000 excl. btw
afhankelijk van de duur (max. 25 media).

Landelijk

€ 2250-4000 excl. btw
afhankelijk van de duur (max. 15 media).

Regionaal

€ 750-1750 excl. btw
afhankelijk van de duur (max. 10 media).

Tarief voor reclamespots

Gebruik van de foto's in reclamespots, programmasponsoring en andere commerciële toepassingen op televisie. Uitgaande van A4 (20x30cm print) formaat, 3500px, 300dpi. Basistarief per maand en per foto.

Televisie NL

€ 1500 excl. btw

Regionaal

€ 1000 excl. btw

Bioscoop

€ 550 excl. btw

Foto's voor boeken / drukwerk

Per foto per spread (1-2 blz.) tussen de € 85-600 excl. BTW afhankelijk van aantal oplages.
Incl. naamsvermelding (Fotografie: Sandra Stokmans).

Boeken / drukwerk tot A4 formaat

€ 150 - 600,- excl. BTW

Gebruik meerdere werken: -10%

Cover

Voorkant: + 150%
Achterkant: +50%
Voor- en achterkant: +125%

Herdruk

< 24 maanden: -25% van oorspronkelijk totaal tarief afhankelijk ook aantal oplages

Gebruik buitenland

1 of 2 landen (excl. USA) +25%
Meer dan 2 landen of USA +50%

Gebruik meerdere beelden

10% korting

Aard van publicatie

Intern gebruik: in tarief
Publicitair/verkoop: +15%

Fotografie in opdracht

Voor mijn klanten die foto's door mij in opdracht willen laten maken wil ik de prijsstelling en hoe de foto's gebruikt mogen worden, zo duidelijk, praktisch en eenvoudig mogelijk houden.

 

In opdracht licentie - Ik lever de beelden en jij gebruikt ze zolang als jij wilt.

Voor branding/website fotografie zijn mijn tarieven zo opgezet, dat er onbepaalde tijd en onbeperkt gebruik afhankelijk van welk pakket je neemt inbegrepen zit - voor online en promotie/marketing doeleinden.

Uitgesloten van onbepaald/onbeperkt gebruik zijn

Uitgesloten van onbepaald/onbeperkt gebruik zijn regionale/landelijke/internationale reclame campagnes (billboards, bushok) en advertenties, (tv) reclamespots & boeken (zie hierboven de tarieven). Wanneer dit mocht voorkomen bij een van de foto's die ik maak tijdens een van de reportages die ik voor jullie doe dan is dit echt nieuw gebruik en zal ik een offerte hiervoor maken.

Grote bedrijven & ondernemeningen

Wanneer je een bedrijf / concern bent kan het zijn door de grootte en bereik van je bedrijf, het maatwerk, en de wensen van het gebruik -bijvoorbeeld xxx oplage- dat het tarief van het totaalplaatje verhoogt.

Particulier (gebruikerslicentie)

Een fotobestand mag worden gebruikt voor het (laten) maken van een afdruk. Als particuliere klant van mij heb je uitsluitend het gebruiksrecht voor particulier gebruik en presentatie binnen de privé-sfeer. Het beeld mag niet bewerkt worden. Publicatie op welke wijze dan ook, weggeven of verkoop aan derden of meedoen aan een wedstrijd, is niet toegestaan.

Sandra Stokmans Fotografie levert standaard bij iedere hoge resolutie foto (20x30cm print formaat) een web formaat versie (1200px) op. Deze verkleinde (gewatermerkte) bestanden mogen in ongewijzigde vorm online worden gebruikt. En het voorzien van © Sandra Stokmans Fotografie of © www.sandrastokmans.nl wordt zeer op prijs gesteld. Uiteraard uitsluitend op sites/accounts zonder commercieel belang!

HEEL VEEL PLEZIER MET HET GEBRUIK VAN SANDRA STOKMANS FOTOS!