HÉ, WAT HEB JE DAAR?

UITLEG PROJECT HARTEKIND

 

In 2018 ben ik begonnen met het aanbieden van vrijwilligerswerk voor Stichting Hartekind, het enige goede doel in Nederland dat wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen. Ik werd door een hele goede vriend, zelf ook Hartekind geweest maar inmiddels volwassen, gevraagd om de CircuitRun 2016 te fotograferen voor Stichting Hartekind. Dat deed ik graag voor hem, en ik werd getroffen door het doorzettingsvermogen en levenslust van deze kinderen. Onze vriend is inmiddels de 40 gepasseerd mede door de plaatsing van nieuwe hartklep, en een tweede klep toen hij 30 was. Maar een derde keer …? Door hem voel ik mij verbonden met Stichting Hartekind.

 

“Hé, wat heb je daar?”

Ik wil graag verschillende gezinnen met een Hartekind documenteren. De kinderen krijgen vaak de vraag “Hé, wat heb je daar?”. Ik zou dit graag willen beantwoorden via foto’s en kijken op welke manieren het Hartekind en het gezin worden beïnvloed door het hartdefect.

 

Project Hartekind door Sandra Stokmans Fotografie, documentaire familie fotografie, medicijnen

Informatief bewustzijnsproject

Dit wordt een informatief bewustzijnsproject, een fotojournalistiek project, om te helpen het bewustzijn rondom de Hartekinderen in Nederland te vergroten. Doel van elke sessie is om 1 sterke foto van wat het gezin vertegenwoordigt te maken, om emotionele impact, emotionele empathie, op te roepen. Om daarmee te helpen met het stimuleren van financiële middelen, zodat de overlevingskansen van deze 25.000 Hartekinderen en hun dagelijkse kwaliteit van leven worden verbeterd.

 

Mijn streven is dat er rond de 15 á 20 sterke foto’s uitkomen dat een sterk fotojournalistiek verslag wordt over Hartekinderen en de impact van het hartafwijking op hun (gezins)leven. Mijn doel is ook dat het geschikt zal zijn voor Stichting Hartekind om te gebruiken voor hun campagnes. En ook voor publicaties om zodoende het bewustzijn rondom Hartekinderen nog groter te laten zijn.

Project Hartekind door Sandra Stokmans Fotografie

 

Wat voor gezinnen / kinderen zoek ik

Ik zoek een diversiteit aan gezinnen (ca. 20) die ik de komende maanden kan fotograferen. Ik zou graag een weergave hebben van verschillende leeftijden, geslacht, afkomst, ziektebeeld (verschillende variaties en ernstgradaties van hartafwijking). Sociale diversiteit. Met als doel om te laten zien dat het iedereen kan overkomen. En in deze diversiteit aan gezinnen wil ik graag de verschillende aspecten van het leven laten zien, zoals een ziekenhuisbezoek, een operatie, thuis zijn, school, spelen met vrienden, sporten, en ook een begrafenis.

 

Project Hartekind door Sandra Stokmans Fotografie, documentaire familie fotografie, verdrietig jongetje

 

Ik wil de limieten van het leven met een hartdafwijking opzoeken (uitgeput op de bank, niet uit bed kunnen komen) maar ook verder gaan dan de limieten zoals iemand die onwijs goed is in een bepaalde sport ondanks zijn hartafwijking.

 

Project Hartekind door Sandra Stokmans Fotografie, Hartekind Challenge 2018 met Skip Boekhorst van Hollands Got Talent

Hartekind Challenge 2018 met Skip Boekhorst 

 

Wat houdt zo’n sessie in voor de gezinnen

  • Er zal 2-4 uur worden gefotografeerd, liefst doordeweeks op de manier van Day in the Life, documentaire familiefotografie.
  • Lees hier meer informatie over Day in the Life sessies (documentaire familiefotografie).
  • Gezinnen krijgen ca. 20-30 beste beelden van de sessie.

 

 

Voorwaarden om mee te doen

  • Beelden mogen door Stichting Hartekind gebruikt worden voor promotie- en marketing doeleinden om zodoende meer bewustzijn voor Hartekinderen te creëren.
  • Beelden mogen door de fotograaf gebruikt worden op haar website (portfolio/blog), social media, en in eventuele publicaties en wedstrijden.

 

Project Hartekind door Sandra Stokmans Fotografie, documentaire familie fotografie, spelen met Kapla

Aanmelding

Wil je als gezin met een Hartekind of als Hartekind jong-volwassene (tot 20 jaar) meedoen met dit fotografisch project, kun je dan onderstaande informatie invullen ajb?

[contact-form-7 id=”36399″]

Blogs

Alvast wat meer lezen over reportages die gedaan zijn in het kader van Project Hartekind?

Een Day in the Life van de familie Witter met Hartekind Joas is het eerste gezin van een Hartekind die ik heb vastgelegd. Ik kwam in aanraking met Carina. Een hele liefdevolle moeder. Zij vertelde mij hoe het is om een Hartekindje te hebben, wat de impact daarvan is in hun dagelijks leven en in zijn leven. En dat hem vaak gevraagd wordt “Hé, wat heb je daar”. En zo is Project Hartekind ‘geboren’. Ik heb een dag uit hun leven gefotografeerd en ben ik zelfs ook middag mee geweest naar het ziekenhuis! Carina zelf vertelt je meer in dit blog. Lees en kijk je mee?

Skip Boekhorst had op zijn 14de zijn eerste hartstilstand. Toen ik Skip Boekhorst zag tijdens de Hartekind Challenge 2018 wist ik nog niet dat hij zelf ook een Hartekind is. Alhoewel hij technisch gezien met zijn 18 jaar geen kind meer is natuurlijk. Zijn verhaal is heftig als je het hoort. Wat ik zo mooi vind en ontroerend is dat hij kiest om datgene te doen waar hij zo van houdt, namelijk dansen. En niets houdt hem daarin tegen. Zijn familieverhaal is ongelofelijk!

Sandra Stokmans FotografieIk ben een natuurlijk licht en documentaire fotograaf die graag verhalen verteld met beeld. Ik hou van het vastleggen van dagelijks dierbare momenten met Day in the Life fotografie.

 

Als je mij wat wilt vragen, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen. Ik beantwoord graag je vragen.

Contact
Als je actief bent op Facebook, dan kun je daar het project Hartekind ook volgen!
Logo Stichting Hartekind

 

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen met de doelstellingen, het vergroten van de overlevingskansen en verbeteren van kwaliteit van leven van deze 25.000 Hartekinderen in Nederland! Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor Hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.

Dit willen ze bereiken door het stimuleren en financieren van relevant wetenschappelijk onderzoek en het ondersteunen van projecten en initiatieven zoals de PacePro en de Hartpas. Tenslotte willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.