Branding PR & Marketing & Communicatie

Foto's die oprechte zorg, aandacht, betrokkenheid en liefde uitstralen

Zorgfotografie, fotos voor de zorg, communicatie en marketing voorbereiding, operatie Academisch Ziekenhuis Rotterdam, foto door Sandra Stokmans Fotografie

Waarde van echte beelden

"Hartelijk dank voor het doorsturen van de foto's. Het is echt prachtig geworden! Je geeft echt een goed beeld wat de kinderen en hun ouders ondergaan.

Je aanwezigheid op de OK was erg goed; waarmee ik bedoel dat je ons tijdens het werk totaal niet hebt afgeleid en dat je toch mogelijkheid hebt gezien alles goed in beeld te brengen. Daarmee hebben de foto's voor mij als professional ook een grote waarde het is bijzonder om tijdens je werk gefotografeerd te worden. Het geeft een goed beeld wat het werk op de OK inhoudt."

- Dr. Bram van Wijk, kinderhartchirurg & cardiothoracaal chirurg

Ziekenhuisreportage - openhartoperatie van een Hartekind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Foto door Sandra Stokmans Fotografie

"Bij een kinderhartoperatie moet het hele team streven naar perfectie en de beste zorg voor een kind dat door de ouders aan hen uit handen is gegeven. Zo moet alles er ook uit zien, perfect en met zorg. Dat houdt niet op bij de laatste huidhechting, daar hoort ook een keurig toegedekt kind bij als ze van de operatiekamer naar de IC vertrekken."

 

"Je hebt alles van begin tot eind zo mooi, teder en liefdevol vastgelegd."

- Sanne

Ben je klaar voor échte foto's die je helpen je instelling te versterken?

Het is echt prachtig geworden!

“De foto’s hebben voor mij als professional ook een grote waarde het is bijzonder om tijdens je werk gefotografeerd te worden."

Dr. Bram van Wijk, kinderhartchirurg & cardiothoracaal chirurg

Foto's voor je website, voor je branding. Met 17 jaar ervaring in het bedrijfsleven ben ik in staat om dat wat er gebeurt op de juiste manier met gevoel visueel te maken. De maximale beloning, voor mij, is dan bij het zien van die beelden dat je trots voelt!

Dit ben ik

Door o.a. mijn eigen Project Hartekind ben ik mij bewust geworden hoe ingrijpend het leven met een (chronisch) ziek kind is voor een gezin, en heb ik ervaren hoe toegewijd het zorgpersoneel is. Het vastleggen hiervan heeft mijn hart gegrepen. 

Mijn 17 jaar werkervaring maakt dat ik mij thuis voel bij de zakelijke dynamiek, tussen de professionals en de ‘wanneer-wel’ en ‘wanneer-niet’ momenten herken met de serieuze noten en natuurlijk ook de humor!

Sandra Stokmans

Door mij te verdiepen in jouw bedrijf of jouw verhaal kan ik ervoor zorgen dat in jouw marketing en communicatie ‘beeld’verhalen verteld kunnen worden die ertoe doen en mensen raken, boeien en binden. Ik zorg ervoor dat je altijd genoeg te vertellen hebt dat de aandacht waard is.

Laat mij je helpen die verhalen te vertellen waar je personeel onwijs trots op kan zijn en waar het vertrouwen van je publiek van gaat groeien.

Ik maak foto's die:

 • authentiek - jou - zijn.
 • betekenis hebben.
 • echt zijn.
 • een relatie hebben tot je product of inhoud van je verhaal.
 • meerdere keren gebruikt kunnen worden waardoor ze de investering in de foto's verlengen!

"Het zijn foto's geworden waar ik enorm trots op ben, omdat ze laten zien wat ik doe en hoe ik mijn patiënten probeer een goed gevoel en zelfvertrouwen mee te geven tijdens een ziekenhuisbezoek, door ze te coachen, aan te moedigen en op hun gemak te stellen als het nodig is."

Waarde van echte beelden

"Van de moeder van Joas kreeg ik het verzoek of ik er bezwaar tegen had dat er een fotograaf" mee zou lopen tijdens de controle op de hart op weg poli. Op dat moment had ik er nog geen idee van waar het voor was en hoe fantastisch dit zou uitpakken. Ik deed gewoon mijn werk, Joas deed enorm zijn best en Sandra was daar en legde ieder moment vast, soms zichtbaar en soms onzichtbaar. Ze was onderdeel van het gezin. Het zijn foto's geworden waar ik enorm trots op ben, omdat ze laten zien wat ik doe en hoe ik mijn patiënten probeer een goed gevoel en zelfvertrouwen mee te geven tijdens een ziekenhuisbezoek, door ze te coachen, aan te moedigen en op hun gemak te stellen als het nodig is. Al deze gevoelens, emoties, instructies en aanmoedigingen zijn door Sandra prachtig in beeld gebracht en zeggen meer dan 1000 woorden.

Een ziekenhuisbezoek hoeft niet altijd alleen maar vervelend en spannend te zijn; maar dat is moeilijk te begrijpen als je niet weet wat je te wachten staat. Door de gedetailleerde weergave en de prettige sfeer op de foto's zijn deze dan ook heel erg bruikbaar om nieuwe toekomstige patiënten via een website of foldermateriaal een beeld te geven van wat ze kunnen verwachten tijdens een onderzoek bij de kinderfysiotherapeut of inspanningsfysioloog. Ik kan Sandra dan ook zeker aanraden voor zowel gezinsreportages als bedrijfsreportages."

- Drs. Maaike Bolland-Sprong, Medisch kinderfysiotherapeut

Ziekenhuisreportage-zorgfotograaf-kinderfysiotherapeut-Wilhelmins Kinderziekenhuis-Utrecht-Sandra-Stokmans-Fotografie_SSF2810

"Ik krijg zulke leuke enthousiaste reacties op de foto tegen de muur die momenteel overal lijkt te verschijnen. Ik wacht op de dag dat ik samen met Joas in een bushokje hang!"

zorgfotografie

"De foto’s hebben voor mij als professional een grote waarde."

 

Op die momenten dat mensen op hun meest kwetsbare momenten zijn in hun leven is er geen ruimte voor zaken die 'onbelangrijk' zijn. Het is dag voor dag doorkomen, overleven. Het is je elke dag zorgen maken over je kind, over je dierbare. Het enige dat overblijft is dat wat echt is, dat wat er toe doet. De lach van een kind, of tranen, de veerkracht van ouders, de warmte en liefde binnen een gezin. Als zorgverlener ben je getuige van iets heel wezenlijks, en jij bent een heel groot onderdeel daarvan.

Als zorgverlener is hoe je zorg verleent, met alle aandacht, zorg, rust en liefde die je hebt en uitstraalt het belangrijkste wat je dan doet. En dit straalt uit om alles en iedereen om je heen.

Als fotograaf heb ik dit talloze keren gezien en vastgelegd. Elke keer bedenk ik mij, tijdens de reportage ervaar ik het en het wordt bevestigd wanneer ik de resultaten na een reportage zie, "dit is zo bijzonder, zo mooi!". Dit zouden ziekenhuizen of zorginstellingen allemaal moeten delen op hun website, social media en gebruiken voor hun marketing. Échte foto's. Foto's die oprechte liefde, zorg en betrokkenheid uitstralen. Dit kun je niet ensceneren!

Ziekenhuisreportage - openhartoperatie van een Hartekind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Foto door Sandra Stokmans Fotografie

Puck is 11 maanden als ze haar 3e openhartoperatie krijgt. Zij is geboren met groot gat tussen de boezems en de pompkamers van haar hart. Ook heeft ze een aangeboren vernauwing in de aorta, waardoor die (bijna) helemaal afsluit. Ik heb de hele openhartoperatie van Puck vastgelegd. De kinderhartchirurg, Dr. van Wijk -een van de 12 kinderhartchirurgen in Nederland! -, heeft tijdens ons voorbereidende telefoongesprek mij door de operatie 'heen gepraat'. Mijn doel was om het hele proces van Puck te volgen, te zien en te voelen. En dit in beeld vast te leggen.

Ben je klaar voor échte foto's die je helpen je instelling te versterken?

Ziekenhuisreportage

Nienke (5) is ziek en heeft een hele zeldzame ernstige levensbedreigende aandoening (ROHHADNET), waardoor zij en haar moeder veel tijd doorbrengen in het ziekenhuis. Elke avond slapen ze in de IC van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Nienke's moeder vertelt mij dat "wanneer je vaak in het ziekenhuis bent wordt het door de omstandigheden een deel van je leven. Je gaat een bijzondere band opbouwen met de mensen die daar werken, van verpleegkundige, pedagogische medewerkers, schoonmakers tot aan de koffiemeneer die net altijd je beker iets voller inschenkt."

"Als hulpverlener mag je naast kinderen en gezinnen staan op de meest kwetsbare momenten in hun leven. Dat is soms heel intensief, én het is heel bijzonder en dankbaar. Soms verlang ik ernaar om mijn ervaringen te delen, maar dat is niet altijd mogelijk. Het is iets dat je gewoon moet ervaren. De foto's van Sandra maken het mogelijk om dit stukje van mijn werk te delen, natuurlijk met toestemming van ouders.

Dat geldt soms ook voor kinderen en ouders. Zij kunnen lang niet altijd aan hun vrienden en familie uitleggen waar ze doorheen gaan. De foto's van Sandra kunnen daarbij helpen, omdat het iets laat zien van die ervaring. Dat kan heel waardevol zijn. 

Daarnaast worden gezinnen soms zo geleefd door de gevolgen van de behandeling of ziekte van het kind, dat ze vergeten om herinneringen vast te leggen. Dan komt iemand als Sandra als geroepen. De foto's kunnen heel belangrijk worden voor de verwerking van kinderen en gezinnen. 

Sandra weet de magie van het moment vast te leggen, zonder het te verstoren. Daarnaast neemt ze tijd om een gezin te leren kennen, waardoor het contact heel persoonlijk en afgestemd aanvoelt. Het resultaat is prachtig. De foto's geven je het gevoel alsof je er een bij bent."

- Amy, medisch pedagogisch zorgverlener

 

DITL van Hell

Echt vakwerk!

“Ik ben heel erg blij met je fantastische foto’s! Echt vakwerk!

Je hebt meerdere foto’s gemaakt die heel mooi het donker/licht en de spanning op de operatiekamer weergeven (lijkt Rembrandt wel …). Echt heel bijzonder omdat zo in zekere zin de bijzondere sfeer rond een hartoperatie door jou naar voren wordt gebracht."

Prof. dr. Mark Hazekamp, hoogleraar kinderhartchirurgie & kinderhartchirurg & cardiothoracaal chirurg

Wil je foto's delen aan de buitenwereld die er toe doen? Boek bij mij een reportage.

goed te gebruiken voor al je marketing!

Neem bijvoorbeeld Maaike. Zij heeft inmiddels de foto's gebruikt voor presentaties, om toekomstige patiënten te laten zien wat er gebeurt als je bij haar komt. Ook gebruikt ze de foto's voor een fundraiser en heeft er een artikel met foto gestaan over haar werk op de website van het UMC Utrecht.

 

"Door de gedetailleerde weergave en de prettige sfeer op de foto's zijn deze dan ook heel erg bruikbaar om nieuwe toekomstige patiënten via een website of foldermateriaal een beeld te geven van wat ze kunnen verwachten."

Dus als je foto's wilt die:

 • kwalitatief goed zijn.
 • de sfeer weergeven.
 • gevoel van herkenning creëeren.
 • je imago, je instelling helpen te versterken.
 • je met trots kunt delen met de buitenwereld.
 • potentiële klanten of bezoekers aanspreekt.
 • je investering verlengen.

Echte authentieke beelden zijn zo waardevol

Met een Day in the Life aanpak maak je een fotoverslag in journalistieke stijl van de alledaagse werking van jouw instelling. Het is een natuurlijke en authentieke manier om het dagelijks werk vast te leggen, waarmee je zorgt voor herkenning en vertrouwen, én verbinding oproept.

De échte zorg vastgelegd

Ziekenhuisreportage

De échte zorg vastgelegd

Wil je foto's delen aan de buitenwereld die er toe doen? Die oprechte liefde, zorg en betrokkenheid uitstralen?

 

Informeer of boek dan bij mij ziekenhuis reportage(s)!

Neem gerust contact op om je wensen door te spreken.

Wanneer je als gezin, als particulier, op zoek bent naar een ziekenhuisreportage ga dan naar mijn website voor documentaire familiefotografie

Sandra is een award winning documentair familiefotograaf. Ze is gespecialiseerd in het vastleggen van het alledaagse momenten met alle emoties die daarbij gepaard gaan zodat ze een blijvende herinnering voor je vormen. "Het echte leven, vastgelegd. Want echt ís perfect", is haar motto.

Sandra's Day in the Life fotoalbums zijn een echt geschenk voor jezelf en je dierbaren. Een tastbare herinnering, voor nu en later.

Zij is ook de fotograaf voor Stichting Hartekind en heeft al tientallen gezinnen met kinderen met hartproblemen gefotografeerd door heel Nederland voor haar Project Hartekind. Zij hoopt met de emoties die haar foto's oproepen mensen in hun hart te raken om geld te doneren voor meer onderzoek naar hartafwijkingen, zodat de overlevingskansen en de kwaliteit van het leven van deze Hartekinderen verbetert.

Volg mij op social media