Fotografie projecten & Websites bouwen

Naast het foto’s maken in opdracht, vind ik het ook heel leuk én uitdagend om fotografie projecten en website restylen of -design projecten te doen. Ik heb ervaren dat een enkele foto-vraag soms kan uitmonden in een superleuk onverwacht project.

 

Voorbeelden van zulke leuke projecten zijn:

 • het maken van een WordPress website of restylen van een website,
 • het beheren van een website en/of social media platform,
 • een speciaal foto project zoals een foto film of een fotoboek maken,
 • of meewerken aan een boek

Meedenken over verhaal en resultaat

 

Ik ben in staat om verantwoordelijk te zijn voor het eindresultaat: bv een website, of het helpen aan het bouwen van een website. Waarbij mijn jarenlange projectmanagement ervaring, creativiteit en mijn foto’s in combinatie met de (aanwezige) tekst, helpen om een aantrekkelijke website te maken!

 

Met de combinatie fotograferen en WordPress website bouwen komt mijn projectmanagementachtergrond van 18 jaar goed van pas. Organiseren, structureren en kijken hoe zaken efficiënter kunnen, zit in mijn aard. Ik vind het heel interessant en leuk om me te verdiepen in een onderwerp en/of bedrijf. Om gezamenlijk na te denken over, en te kijken hoe foto’s tekst of dat wat jij wilt overbrengen (ook voor wat betreft tijdschrift, brochure e.d.) kan versterken. De foto als communicatiemiddel. Het gaat erom de boodschap, het product of de identiteit van je bedrijf te visualiseren.

Waarom zou je niet je beeldmateriaal en het bouwen van je WordPress site door dezelfde persoon laten verzorgen?

Het is belangrijk om je beeldmateriaal goed op je website te laten aansluiten, zowel inhoudelijk informatief (Nielsen Norman Group – eyetracking studies, 2010, Conversion XL, 2014) als ook technisch. Vaak is het een heen en weer ge-mail tussen jou en de twee leveranciers (die van de website en de fotograaf).

Dat wilde Belia niet. Ze had een verouderde website, qua informatie en foto’s dat helemaal niet meer paste bij haar en haar manier van werken. Maar ook ook technisch gezien was het behoorlijk verouderd. Ze had twijfels of zij de tijd zou kunnen vrijmaken om alles zelf te doen. Zij wilde het vernieuwen zodat potentiële klanten haar beter zouden vinden.

Door het bouwen van de website en de fotografie aan mij toe te vertrouwen kon ze dat loslaten. Belia heeft al haar teksten bijgewerkt. Wij hebben nieuwe foto’s gemaakt; functioneel en relevant voor haar doelgroep. En ik heb de nieuwe website opgebouwd, waarbij ik ervoor gezorgd heb dat de foto’s aan de achterkant zo zijn ‘ingericht’ dat een zoekmachine er ook echt wat mee kan. En binnen de kortste keren had ze haar nieuwe klanten binnen via de website.

Maak het jezelf makkelijker en praktischer door het in één hand te houden. Dan zal het proces van een website bouwen overzichtelijk en sneller zijn.

Ook pas ik SEO voor afbeeldingen toe op alle afbeeldingen. Hiervoor krijg je van mij een leuke weggever “Hoe relevante functionele afbeeldingen je kunnen helpen om je positie te verbeteren in een zoekmachine zoals Google waardoor je meer conversie kan halen uit je website!”, zodat je dit ook daarna zelf kunt doen, kunt bijhouden.

 • Ik heb voor Sandra gekozen omdat zij een professionele blik heeft en zich goed kan inleven in de patiënten/klanten die mijn website gaan bezoeken. Dit straalt af van haar foto’s en zij denkt daarbij aan de kleinste details aangaande foto’s en de website.

  Sandra heeft mij geadviseerd hoe de WordPress website op te bouwen, teksten aan de passen & en aan te scherpen, en om foto’s te gaan gebruiken die relevant zijn. Deze foto’s hebben wij op een namiddag in alle rust gemaakt. En omdat zij zowel de WordPress website bouwt en fotografeert, sluiten beiden zowel inhoudelijk als technisch goed op elkaar aan. Ik ben heel blij met het resultaat! Het is helemaal geworden zoals ik het bedoelde. En ik heb de eerste patiënten al binnen via de nieuwe website :)!

  Mocht je denken om zelf een nieuwe website te gaan bouwen dan wil ik je graag Sandra aanbevelen! Sandra heeft de gave om zich overal voor de volle 100% (soms zelfs meer) in te zetten en zich helemaal verplaatsen in jouw business. Super bedankt!

  Portret Belia de Jong, Fysio Statenkwartier, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Belia | Eigenaar Fysio Statenkwartier

MEER WETEN OVER HOE AFBEELDINGEN KUNNEN HELPEN MET HET VERBETEREN VAN JOUW POSITIE IN GOOGLE (SEO)?

 • Sandra heeft een professionele blik en kan zich goed inleven in de bezoekers van mijn website. Dit straalt af van haar foto’s en zij denkt daarbij aan de kleinste details aangaande foto’s en de website. Omdat zij zowel de WordPress website bouwt en fotografeert, sluiten beiden zowel inhoudelijk als technisch goed op elkaar aan. Het is helemaal geworden zoals ik het bedoelde. En ik heb de eerste patiënten al binnen via de nieuwe website :)!

   

  Portret Belia de Jong, Fysio Statenkwartier, foto door Sandra Stokmans Fotografie
  Belia | Eigenaar Fysio Statenkwartier
 • Sandra luistert, kijkt en vertaalt wensen naar beeld. Wat wij als heel prettig hebben ervaren is dat Sandra ons steeds betrok bij de gemaakte beelden voor ons boek. In het werk werden direct aanpassingen gemaakt waardoor het resultaat helemaal past bij wat wij voor ogen hadden. Ze is betrokken en gedreven met gevoel voor emotie

  Sandra Stokmans-Inspirituals-Bedrijfsfotografie-Portretfotografie
  Janneke | Mede-eigenaar Inspirituals
 • Sandra heeft op haar enthousiaste manier bewezen dat techniek en creativiteit goed samengaan. Ze heeft onze oubollige website omgetoverd tot een eigentijdse en zeer aansprekende informatiesite.

  Beethoven muziekblad tijdens Concert in Tienhoven, Editorial fotografie, Sandra Stokmans Fotografie
  Bestuurslid Concert in Tienhoven
 • Ik ben een tijdje zoekende geweest voor het verbouwen van mijn website. Ik wilde graag kunnen bloggen en meer foto’s kwijt zonder dat de site er langzaam van werd. We hebben een website kunnen samenstellen, waar ik heel blij van word. Meteen merkte ik het aan boekingen dat de SEO ook goed in elkaar zit, en dat is natuurlijk net zo belangrijk als het uiterlijk van de pagina. 

  Marjolijn | Eigenaar Fotografie Marjolijn de Graaf

Sandra Stokmans voor jou

Wil je ook dat ik voor jou of jouw bedrijf aan de slag ga? Dat doe ik graag. Als je contact met mij opneemt, praten we samen verder over de mogelijkheden.

Contact opnemen

Nieuwsgierig geworden.

 • hoe je het beste beelden in kunt zetten voor je website, je boek, je magazine, je folder?
 • naar de voordelen om fotografie en website bouw in één paar handen te hebben?

Foto van mij in het Nieuwsblad De Sleutel uit Oss

Foto van Sandra Stokmans Fotografie in Nieuwsblad De Sleutel, Oss

Fotoreportage Vijftig Tinten Grijs project van fotograaf Mireille Poeisz

Voorbeeld projecten

Website maken in Wordpress door Sandra Stokmans Fotografie

WordPress website boudoir fotograaf Mireille Poeisz.com

Klant: Boudoir fotograaf Mireille Poeisz Opdracht: Wordpress website bouwen met thema Overlap van Wydethemes.   Voor boudoir fotograaf Mireille Poeisz was de tijd gekomen om haar tikkeltje verouderde websites te gaan vernieuwen. Lees het blog verder voor meer details van dit project.
De voor en na, Website fotografie en Wordpress website bouwen, webdesign door Sandra Stokmans

Website fotografie en website bouwen Fysio Statenkwartier

Klant: Fysio Statenkwartier (Fysiotherapie praktijk). Opdracht: foto’s maken en Wordpress website bouwen met gratis thema van THBusiness.   Voor Belia de Jong, eigenaar van Fysiotherapie praktijk, was de tijd gekomen om haar sterk verouderde website te gaan vernieuwen. En daar hoorde foto's ook bij! Lees het blog verder voor meer details van dit project.
Musical optreden bij kaarslicht tijdens Concert in Tienhoven, evenement fotografie, Sandra Stokmans Fotografie

Bouwen en beheren WordPress website Stichting Concert in Tienhoven

Voor de Stichting Concert in Tienhoven heb ik nieuwe foto’s gemaakt voor hun website die ik ook gerestyled heb. Inmiddels beheer ik met veel plezier deze site en hun Facebookpagina. Ook heb ik een paar fotofilms gemaakt die een impressie geven van deze prachtige concerten bij kaarslicht!

Sandra Stokmans Fotografie heeft het fotografisch beeldmateriaal verzorgd voor het boek De kracht van Gezinsrituelen van Inspirituals

Foto illustraties boek Inspirituals

Ik heb de foto’s gemaakt, voor het bijzondere boek “De kracht van Gezinsrituelen – Ontdek hoe rituelen bijdragen aan de communicatie binnen je gezin” dat in oktober 2015 is gelanceerd.